Жилища от строителна фирма в България

Жилища от строителна фирма в България

Според направено изследване през изминалата 2017 г. жилищното строителство в страната се разраства, тъй като все повече се увеличава броят на разрешителните за строеж. Това означава, че като купувач, ще имате по-богат избор на варианти за жилище от строителна фирма. Но дали това означава спад в цените?

Има ли спад в цените на жилищата, предлагани от строителна фирма?

За съжаление на потребителите, цените на жилищата тръгват нагоре и нямат тенденцията за спад. А заедно с тези цени, се покачват и цените на ремонтите на вече съществуващите жилища с цел увеличаване на техния комфорт. От това следва, че ако желаете да инвестирате в апартамент от строителна фирма, трябва да побързате преди още по-голямо нарастване на техните цени. Обикновено пикът в цените за строителството се отбелязва през летните месеци. Тогава и цените за ремонтите са най-високи, тъй като майсторите са най-търсени по това време.

От какво зависят цените на жилища от строителна фирма?

Много са факторите, които определят цената на едно жилище. Някои от тях включват:

  • Местоположението на обекта
  • Етажът, на който се намира апартамента
  • Качеството на строителството (за обикновен клиент е трудно да го прецени, затова е препоръчително при огледа да извикате със себе си майстор)
  • Използвани строителни материали
  • Индивидуални за Вас и Вашите предпочитания фактори

Наемане на майстори за ремонтни дейности

Независимо дали желаете да потърсите майстори за Ваш сегашен апартамент или такъв, който желаете да закупите скоро, бихте могли да ползвате отстъпка в цените, ако комбинирате няколко строителни дейности едновременно. Например, ако желаете да Ви бъде направен ремонт в няколко стаи или в една стая и коридор, можете да помолите майсторите за отстъпка, тъй като им спестявате част от времето за път и материалите.

Какво трябва да знаем за капарирането?

Предварителното заплащане на част от сумата е стандартна процедура в строителните или ремонтните дейности. Тази предварителна сума играе ролята на договорка в цените, която предпазва и двете страни от злоупотреби.

Обикновено когато става въпрос за по-малки обекти или задачи, за капаро би могла да бъде поискана и цялата сума. Когато става въпрос за големи обекти или задачи, обаче, обикновено строителната фирма или майсторът, определен да направи ремонта, може да определи периодични плащания на всеки етап от работата.